Carlsberg Laboratorium er kendt for deres banebrydende forskning, der har revolutioneret både ølproduktion og naturvidenskabelige opdagelser. Under foredraget vil deltagerne få indsigt i laboratoriets arbejde med forædling af byg og humle, samt hvordan disse ingredienser dyrkes bæredygtigt.
Øllets videnskab og smagsprøverBirgitte Skadhauge og Erik Lund vil præsentere forskellige malttyper og forklare, hvordan spiring af byg, også kaldet maltning, kan påvirke smagen. Laboratoriet arbejder også på udviklingen af nye gærtyper til produktion af alkoholfrit øl, der bevarer smagen uden brug af efterbehandlinger.
Gæsterne vil få mulighed for at smage fem udvalgte øltyper, der serveres som smagsprøver i takt med, at de gennemgås i foredraget.
Klimatolerante planter og fortidens DNAForedraget vil også dække den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Carlsberg Laboratoriums forskning fokuserer på at finde forbedrede egenskaber i planter, der kan tilpasse sig forskellige klimatiske forhold. Desuden vil der blive talt om opdagelsen af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, som kan give indsigt i fortidens klimaændringer.
Arrangementet er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab," som streames live fra Aarhus Universitet. For mere information, billeder og pladsreservation, kan du besøge denne side.
Praktisk Information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Fællesskab Tølløse, Tølløsevej 1, 4340 Tølløse
Entré: 30 kr
Læs mere: Offentlige foredrag i Naturvidenskab
Arrangører: Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her