Udforsk rummet og nattens mysterier i Tølløse

dato

Observatoriet i Tølløse byder på to spændende arrangementer i september. Fra et fascinerende foredrag om liv i rummet til en natlig opdagelsesrejse med flagermusdetektorer og stjernekig. Gå ikke glip af disse unikke oplevelser.

Kan der være liv i rummet?

Onsdag den 11. september kl. 19:00-22:00 inviterer Observatoriet til et spændende foredrag med professor i astrobiologi Kai Finster. Her vil der blive sat fokus på, om Jorden er det eneste sted i universet med liv, og hvordan vi kan undersøge muligheden for liv på Mars og exoplaneter.

Kai Finster vil dykke ned i de astrobiologiske spørgsmål, der kræver samarbejde mellem fagdiscipliner som biologi, molekylærbiologi, kemi og fysik. Foredraget vil også berøre de etiske aspekter ved at søge liv uden for Jorden.

Program for aftenen:
- Kl. 19.00: Velkomst og præsentation
- Kl. 19.15: Foredrag - del 1
- Kl. 20.00: Pause
- Kl. 20.15: Foredrag - del 2
- Kl. 21.00: Besøg Asteroiden og se Danmarks største teleskop. Observationer ved Brorfelde Astronomiske Vennekreds, hvis vejret tillader det.
- Kl. 22.00: Tak for i aften

På opdagelse i mørket

Lørdag den 7. september kl. 21:00 inviterer Observatoriet til en natlig opdagelsesrejse, hvor deltagerne kan udforske nattens liv med flagermusdetektorer, lokkelys og UV-lys. Arrangementet giver mulighed for at følge flagermus, lokke natsværmere frem og observere natten gennem insekternes og rovfuglenes øjne.

Hvis vejret tillader det, afsluttes aftenen med stjernekig og observation af Saturn. Ved overskyet vejr vil Danmarks største teleskop blive vist indendørs.

Praktiske informationer

Kan der være liv i rummet?
- Dato: Onsdag den 11. september 2024
- Tid: Kl. 19:00-22:00
- Sted: Observatoriet, Observator Gyldenkernes Vej 3, 4340 Tølløse
- Entré: 175 kr. pr. person
- Arrangør: Brorfelde Astronomiske Vennekreds, Folkeuniversitet Tølløse og Observatoriet

På opdagelse i mørket
- Dato: Lørdag den 7. september 2024
- Tid: Kl. 21:00
- Sted: Observatoriet, Observator Gyldenkernes Vej 3, 4340 Tølløse
- Entré: Voksne (+18): 145 kr. Børn (4-17): 125 kr.
- Arrangør: Observatoriet

Husk varmt tøj til natarrangementet, og vær opmærksom på, at det kan blive aflyst ved hård regn eller voldsom blæst. Billetter kan købes på stedet, og der er mulighed for at medbringe mad og drikke.

Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut