Prøv kræfter med le-slåning på Observatoriet

dato

Vil du lære at slå med le og samtidig få indsigt i, hvordan le-slåning kan bidrage til naturpleje? Så kom forbi Observatoriet i Tølløse søndag den 15. september 2024 kl. 11:00, hvor både børn og voksne kan deltage i denne unikke oplevelse.

Introduktion til le-slåning
Arrangementet er åbent for alle, uanset om du har erfaring med le-slåning eller ej. Der vil være vejledning og instruktion undervejs, så alle kan være med. På dagen vil biolog og formidler Jonas Storm guide deltagerne igennem teknikkerne til at slå græs med le. Der vil være leer til rådighed for både børn og voksne.

Høslæt som naturpleje
Traditionelt blev høslæt brugt til at skaffe vinterfoder til husdyrene. I dag anvendes metoden som en skånsom måde at pleje enge og overdrev. Ved at fjerne næringsstoffer fra området, skabes der bedre betingelser for nøjsomme planter som orkideer, mens almindelige planter som græs og mælkebøtter får sværere ved at dominere.

Dagens aktiviteter
Fra kl. 11:00 til 16:00 kan du prøve kræfter med le-slåning sammen med vores formidler, som vil stå til rådighed med tips og tricks. Derudover er der mulighed for at se Danmarks største teleskop, Discovery, kl. 12.00 og 14.30.

Praktisk information
Dato: Søndag den 15. september 2024
Tid: Kl. 11:00-16:00
Sted: Observatoriet, Observator Gyldenkernes Vej 3, 4340 Tølløse
Entré: Voksne (18+): 125 kr, Børn (4-17): 75 kr
Arrangør: Alle

Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut